sunnuntai 22. kesäkuuta 2014

Kaupunkijussi





Juhannus oli meillä herttainen. Kirkas taivas ei ollut sininen, häävin kirkaskaan. Pirtti jäi pesemättä puhtoiseksi. Pihamaakin putsaamatta. Koivujen lehvät metsikössä huiski, kesän juhlasta pihlaatkin kuiski, metsikköhön kielot jätettiin, maijojen sinivalot kaupungilla koettiin. Ontuva mukaelma suomalaisesta kansanlaulusta, jos et huomannut. 

Kaupunkijuhannus maistuvine ruokineen ja nauravine seuroineen koettu, koleasta ja epävakaasta säästä huolimatta. Oli rikkinäistä autoa, jalitsun mm-kisoja, sketsihahmoja ja tulevan kummilapseni melkein maailmaan tuloa. Ynnä muuta mukavata. 

Nyt. Enää neljä työyötä, neljä vapaata, neljä työyötä ja neljä viikkoa lomaa. Ei paha. 

keskiviikko 18. kesäkuuta 2014

Juhannusviikko











Se on juhannusviikko. Taivaalta tulee sitä ja tätä. Eikä koskaan mitään ennustettavaa. En ole enää jaksanut laskea kuinka monesti olen kastunut läpikotaisin menneenä aikana työ- ja harrastereissuillani. Sen verta keli on yllättänyt. Tänään Tällä hetkellä sataa suoraan. 

No, arki kuitenkin rullaa. Ja kesälomaan on reilut kaksi viikkoa. Nämä viimeiset viikot ovat vähän työläitä meikäläiselle, sillä ajatukset kiertävät jo lomakehää. Pitäisi kyllä yrittää - olla läsnä. Töissäkin. 

Olen stressannut hellevaatettomuuttani. Ilmeisesti aika turhaan. Jos mää tästä pilkkihaalaria tilaamaan. Koleus on iskenyt sisällekin. Taloyhtiö ei pidä lämpöä päällä. Koska on kesä. 

Säästä huolimatta taikka juurikin sen vuoksi ihanaa juhannusta meille kaikille. Joulu Juhannus on kerran vuodessa vaan. ♪♪♫

Haasteen nakkaajille tiedoksi, kyllä, ne ovat työn alla.