keskiviikko 17. syyskuuta 2014

Projekteja








Viileitä iltoja. Kirkkaita aamuja. Taikka. Valtaisia sumuverhoja. Sateettomia päiviä. Aurinkoa yllin kyllin. Muuttuva luonto. Värikylläisyys. En keksi valitukselle aihetta. 

Sisällä keskeneräisiä projekteja. Kodin lattioilla lepääviä esineitä, asioita ja lakkapurkkeja. Pestyä pellavaa kastemekoksi. Maalisia käsiä. Uuden kehittelyä ja vanhojen päättelyä. Ei saisi aina aloittaa uutta. Mutta minkäs teet. Himolle uudelle. Se aina. Voittaa. Ja mieli kiittää. Kädet eivät ehkä niinkään. Kylmägeeli pelastaa. 

Syksy on projektien aikaa. 

tiistai 2. syyskuuta 2014

Syyskuun eka








Se, että maanantai oli ensimmäinen päivä syyskuuta ei riittänyt kalenterin järjestäjälle, vaan siihen soppaan täytyi vielä heittää meikäläisen syntymäpäiväkin. Olipa aihetta juhlaan kerrakseen. Vaikken minä mitään suunnitellut ollut. Mutta kun vieraat ilmoittivat tulostaan, niin se vaan passasi. Sain maukkaita juustoisia sarvia ja neilikoita pöytään. Itse kipaisin kaupan kautta mutakakku ja prinsessamaiset herkut kainalossa kotiin käärimään pikkusuolaisia rieskarullia kylmäsavuporotäytteellä. On muuten mun ehdoton suosikki, tollaset rullat, helppoa ja nopeaa ja rullan sisään sopii vaikka ja mitä. Jep, maistuvat pöydän antimet äkkiseltään. 

Niin että uusi luku on taas mittarissa. Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin. Syksyn lapsi nauttii kynttilöistä, pimeistä illoista, usein sateestakin - kunhan se ei kastele sopimattomaan aikaan ihmispoloista, villasukista ja neuleista, puhumattakaan vilttiin kääriytymisestä. Teekupposesta. Kirjoista. Hiljaisesta rytmistä. Ja mitä näitä nyt onkaan. Lyhyesti sanottuna taidan etsiä sanaa Flow. 

Mukavaa syyskuuta kuomat.