torstai 26. syyskuuta 2013

Karamellia



Jos joku ei vielä sitä tiedä, niin tulkoon se sitten viimeistään nyt ilmi, että olen mahdottoman perso karamellille. Maistelen kaupan uutuuskarkit ekana tai joskus jopa myöhästyn ja olen maistelijana vasta toisena, heti isoveljeni jälkeen. 

Sanon, etten pidä suklaasta, mutta se on oma harhaluuloni. Joskus nimittäin nuoruudessa välttelin taitavasti suklaata, sillä se näkyi välittömästi naamassa, miksei myös muualla kehossa. Vieläkin. En vain ole enää niin taitava välttelijä. Nuoruudesta jäi siis sellainen kuvitelma, etten lainkaan pidä suklaasta, mutta kappas, kun vanhukselle uppoaa minttukrokantit, twix-patukat, hasselpähkinä- ja lontoonraesuklaatilevyt siinä missä irtokarkitkin. Jotka sentään ovat ihan ykkösiä. Niiden hinta vaan on noussut korkeuksiin, jottanotta täytyy vallan rajoittaa ostoksia. 

Eli pitemmittä puheitta, heh, ostin Granitista tässä hiljattain chilillä maustettua lakritsia. Ajatus oli kaunis. Että vaikka yksi viikossa. Purkki on nyt tyhjä. Ja närästys muisto vain. 
Yhden söi vieras. 

Kaksi karamellia lasketaan kai yhdeksi, jos ne ovat takertuneet toisiinsa? - Pikku Myy - 

Ja te tiedätte, että tuore lakritsi on yksi yhtenäinen köntti. 

18 kommenttia:

  1. Hah, hah. Aika hyvä:) Täällä toinen moinen, kaikki käy!

    Toi chililaku oli hyvää, ei kestäny täälläkään montaa hetkeä kun oli jo purkki tyhjä.Tyhjästä purkista tuli kiva säilytyspaikka lasten ksylitolipastilleille...:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Huh, etten ole ainoa, joka myöntää kyseisen heikkouden. Mulle nauretaan kotikotona, että syön isäpapan mynthonitkin kaapista pahimpaan karkin tuskaan. :D

      Niin hyvää, etten toiste osta. Mustakin toi purkki ansaitsee jäädä esille ja muuhun käyttöön, niin kaunis se on.

      Poista
  2. Täällä kolmas karkkihirmu!:) Apua nyt rupes tekemään mieli tuoretta Kouvolan lakua ja Fazerin sinistä! Ehdoton parivaljakko. Vaikka voishan tuota chiliäkin maistaa ;).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. I´m sorry, että toin tollasia mielitekoja kolmannelle karkkihirmulle. Suklaa ja hedelmäturkkarit on myös oiva yhdistelmä. Suussa sulavaa ja armotonta rousketta, vastakohdat täydentävät kokonaisuutta. Millon on karkkipäivä? :)

      Poista
  3. Yks karamellinhimoinen ilmoittautuu tältä suunnalta. :D Mun on tehnyt mieli aamusta asti irtokarkkeja. Ehkä tänään vois pitää leffaillan ja hakea vähän makuunista mättöä. Hmm.

    Vähän on hiano toi lakritsipurnukka!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voih, irtokarkit. Onneksi täällä ei ole Makuunia sun muuta, minne mun jalkani usein eksyisivät. Joskus löytää hyviä puolia korvessa asumisestakin. :) Ainakin hampaiden suhteen. :D
      Mutta hae sinä toki ja nauti. Mä kipasen apsilta töistä tullessani jotain perjantai-illan ratoksi. Tietenkin.

      Mustakin. Kyseinen firma tekee suunnittelussaan kaiken loppuun saakka.

      Poista
  4. Mä en ennen ollut, mutta toisen lapsen syntymän jälkeen musta on tullut ihan hirmu. Ennen olin oikeasti se, joka oli täysin tyytyväinen yhteen suklaapalaan ja loppulevy jäi kaapin perälle odottamaan uutta tulemista. Kesäkuussa kipattiin aina pari kiloa joulusuklaita roskiin päivämäärien mentyä yli :-/ Vaan nyt menee ne mynthonitkin jos niitä joku on käynyt kaappiin viskaamassa. Just mietin ennen tän lukemista, että muistaakseni yhden laukun pohjalla saattais olla vanhoja Läkeröleja (ilman rasiaa) :p

    Voi voi. Granitin lakuja en raaskinut edes ostaa, vaikka purkki on niin nätti ja houkutteleva!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sä oot ollut uskomaton, mutta onneksi olet normalisoitunut!! ;)
      Mä en ole koskaan ymmärtänyt, että jollekin riittää kahvin kera se yksi suklaapala, ihaillut kylläkin sellaista taitoa mielin määrin. Jee, mynthon-ystäväni! Muitakin pastilli-immeisiä siis on, jotka himon yllättäessä koluavat paikan jos toisenkin. Vaikka käsilaukkuun kaatuneet vähän tahmaiset karkin jämät. :D

      Ihan törkeän hintainen purkki ja sen sisältö. Olit fiksu, kun en raaskinut!!

      Poista
  5. Pääsispä maistamaan noita lakuja. Mut en ole löytänyt Kouvolan lakua voittanutta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen pysymään Kouvolan lakussa, jottei kukkarosta lopu rahat äkkiarvaamatta. On näet nätisti sanottuna himpun verran ylimitoitettu noi Granitin lakritsit, sanon mä. Vaikka erittäin makoisia ovatkin.

      Poista
  6. Hehhee, tuo könttä on ihan totta! Ja nyt minunkin alkoi tekemään taas mieli karkkia, vaikka siitä ajatuksesta pääsin parin hedelmän avulla. Kukkarossa on kolikoita ja muutaman metrin päässä työpaikan käytävällä on karkkiautomaatti. :)

    Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sori, kun olen usean ihmisen mieleen tuonut halun karamellista jos toisestakin. Hedelmät ovat hyvä vaihtoehto makealle, mutta eihän se nyt suinkaan sama asia ole, ottaakko omppua vaiko rouskuttaa irtsareita. Kävely tekee hyvää, joten suosittelen hipsimään automaatille. ;) Hih.

      Kiitos, myös sinne kivaa viikonloppua!

      Poista
  7. Tuo Granitin purkki on niin nätti, että meinasin ostaa pelkästään ulkonäön perusteella! Mutta sitten mietin, että mahtaako hililakut olla hyviä, mutta varmaan siis ovat... : )

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ne ovat tod. hyviä, valitettavasti. :) Eli purkin takia ostoksille. Kyllä. :)

      Poista
  8. Oli tosi lähellä, että olisin ostanut noita chililakuja, kun kävin Granitissa sen avajaispäivänä. Maistoin yhden ja tykkäsin, mutta valikoima aiheutti mulle runsaudenpulan enkä ostanut sitten sitä lakuakaan.

    Suklaa on mun paheeni. Kupillinen maitokahvia ja suklaalevy. Iso. Fazerin Red Berries. Ja sitten mä ihmettelen, miksi olen ylipainoinen.

    Tänään heräsin päikkäreiltä ja joku oli sujauttanut mun ajatuksiin Suffelipuffit. Ihan tuosta noin vaan. No, valitettavasti Prismaan on parikymmentä metriä kotoa, joten senhän sitten arvasi mitä siinä kävi. Ai niin, pussi on tietenkin jo tyhjänä roskiksessa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ens kerralla sitten tiedät mitä ostat, eiks jee. Chililakua se olla pitää!

      Auts, juuri toi yhdistelmä, kahvi ja suklaa. Voi himo. Sama, paitsi mä en jaksa enää ihmetellä painoani. :)

      Kuka hurja tollasia aatoksia päähäsi puskee. Se on sen syytä. Mitäs laittoi. Totta kai jokainen normi-ihminen kipasee kauppaan, koska a) happihyppely tekee hyvää ja b) ei kehtaa olla tottelematon. Näin se vaan menee. Mut joo, mun pelastus on se, etten kulje kaupan ohi päivittäin vaan sinne on erikseen lähdettävä ja takaisin tullessa kannettava ostokset, myös ne karamellit, järkky jyrkkää ylämäkeä laahaten. Huoah. Sitä ennen tietty energiaksi on otettava ssssuklaata. Tietty.

      Poista
  9. Laku on niin parasta! Helposti menee koko köntsä...sivuoireista ei kannata puhua. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jee, arvostan kaikkia joilla menee koko köntsä kertaheitolla. Me ollaan hyviä! Emmekä häpeä sitä. :D Ai mistä sivuoireista, täh? ;)

      Muutes, tervetuloa joukkoon AnKa!

      Poista

Sana on vapaa. Tattista kommentistasi. :)