lauantai 23. helmikuuta 2013

Optinen omppu Orelmiksi

Kiitos eräälle, että et sietänyt mustan puhuvaa optista pussilakanana. Hetken sitä pyöritellessä käsissäni tajusin, etteivät siskon tyttäret ole saaneet aikoihin ompelemiani mekkoja. 

Joten eräänä lauantaina pistin tuumasta toimeen ja korjasin tilanteen. Tänään vielä paukuttelin nepparit niskoihin. Nyt on mekot likoille. Suloisille sellaisille. Aikuisten pussilakanasta tuli mekot koossa 98/104, 110/116 sekä vielä kaksi kipaletta 122/128. Ja sitä paitsi sain sommiteltua kuviot suunnilleen haluamilleni kohdille. Juhuu. Pienempien mekkojen hihansuut pussitin kuminauhalla, kun taas isojen likkojen mekot jäivät ilman kumpparia suoriks liehuviks hihoiks.  Kaavat jäljensin Mekkotehtaan kirjasta. Malli on Orelma. Runsaasti kangasta makuuni. Mutta kyllä ne pikkulikoille menee ja pienille koulukkaille. Onpahan nyt kirjasta yhet mekot tehty, jottei vallan makaa hyllyllä koskemattomana. Aika romskuja malleja - mielestäni. Vois seukki kerralla soveltaa kapeampaa. Katotaan millon se seukki kerta on. Yksi uuden vuoden toiveistani oli tuottaa enemmän tuolla ompelevaisella koneella, joka on päässyt vuoden aikana kovinkin pölyttymään. Ajattelin, josko osan niistä sitten tänne pukkaisin, jotta tajuaisin kuinka vähälle ompeluni on jäänyt. Josko taas innostuisin. Ja muistaisin kuinka vaivatonta ja nopeaa se on.  
8 kommenttia:

 1. Vau! Ja voi ihanuuksia. <3

  Kannatti lahjoittaa lakana sulle. ;)

  VastaaPoista
 2. Mayan tehdas :) Oot ihan liekeissä!

  VastaaPoista
 3. IHANIA mekkoja!
  Mistä meijän likalle nuin näppärä ompelijatätsä... <3
  MT

  VastaaPoista
 4. Voi maijamaija! Olen erittäin onnellinen nuista sun taidoista ja ihan jonkuverra katteellinen. Hienoja ovat!

  VastaaPoista
 5. Vielä se että pukkaat sitte kaikki ompelukset tänne nii voin kuolata sun taitoja.

  VastaaPoista
 6. Kiitän ihanista kommenteista. :)
  Kukat-on: Kiitos edelleenkin pussilakanasta. Kannatti kyllä, jottanotta roskiin ei olisi päätynyt.
  Ti: Olin joo. Ja toivon, että hiipuva liekki taas syttyisi.
  MT: Kai ompelevaisia tätsiä kaupasta voi ostaa. Jos ei, voin tovin leikkiä likan tätsää. Millasta väriä mekkoon sais olla?
  K: Ei kande olla kade, vaan yrittää ite ja onnistua. Voit tulla oppiin. Siskos 2m räsymattokangas odottaa tekijäänsä. ;)

  VastaaPoista
 7. Oi, ompas aikamoisen nättejä! Tuommoiset kelpaisin meidänkin kolmelle prinsessalle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti. Onhan ne. ü
   Ei muuta ku ompelukone surisemaan.

   Poista

Sana on vapaa. Tattista kommentistasi. :)