lauantai 5. toukokuuta 2012

Ain laulain työtäs tee

Aamu alkoi ankeasti, oli harmaata ja jotain pisarteluakin oli havaittavissa. 
Käänsin moneen otteeseen kylkeä sängyssäni, odottihan siivoukset ynnä muut velvolllisuudet. No, niin vain kuin kunnes ellei jollei aina toimeen on tartuttava, jossain vaiheessa.  Miten se menikään, minkä taakseen jättää sen edestään löytää. Näinhän se harmi kyllä on. 

Mä kuurasin parveketta. Seinistä lattiaan ja ikkunoista oveen. Ja niin vaan aurinko alkoi jossain vaiheessa paistamaan. Taivaskin muuttui siniseksi. Tulipa hyvä mieli. 
Tiedättekö muutes sen tunteen, kun kuuraamasi vihreänruskeanällöttävänmusta likavesi valuu täysin odottamatta naapurin parvekkeelle? En mäkään tiedä. Tai siis tiennyt. Ja mä kun olin niin varovainen ja tiedostin ne röörit siel lattialla. Nolotti. Onneks naapuri ei ollut tupakilla. Huh. 

Entinen asukki oli jättänyt mulle puisia tuoleja partsille. Varmaan ajatteli, että kovinkin ilahtuisin tollaisista kaunokaisista. Vai olikohan se joku luullut minusta liikoja, että olisin hyvinkin innokas rahtaamaan ne jonnekin tulen nieltäväksi. Kun ei itse viittinyt. En mäkään. Haukkukoon seuraava asukki mua myös. 
Mä tykkään näköjään enemmän muovista kuin puusta. Että hyvä entinen asukki, olisit vallan hyvin saanut viedä ne mennessäs. En piittaa noista sun. Yhtään.


Tarttis ommella kesäisemmät tyynynpäälliset. Mattokin olisi kiva tohon kuluneeseen betonilattiaan. Tulikin luvattua itelleen olla säästäväinen kuussa tässä. Huoah. Partsin lasitkin ai mitkä olisivat kova juttu. Turha toivo. Tiedän. Silti haaveilen. Tajusin haaveilujeni lomassa etten koskaan ole asunut asunnossa, jossa olisi kyseiset ylellisyydet. Että taidan nytkin pärjätä ilman. 

Mistä vielä keräisin inspiraatio siivota myös täällä sisällä. Sitä odotellessa taidan juoda kaffet. 


Mä en usko, että kukaan olisi päässyt kuvittelemaan minun olevani mustavalkoinen ihminen. ;)


4 kommenttia:

 1. Sääli sun alanaapuria. Arvasin melkein, että sähläät jotenkin :D Maton ostat, ehdottomasti tarttet.

  Laamaa ne puutuolit, saat ittes näköset, mustavalkoset! ;) Ja opettelet sitten kuorruttamaan munkit salmiakkikuorrutuksella. Meinaan sopis tyyliin ;))

  Jaksa siivota. Minä siivosin eilen, pesin parvekkeenkin (lasitkin), ja tänään sitten sade on huuhtonut laseja uudestaan ja uudestaan. Semmosta.

  Leppoisaa huomista! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jaksoin siivota vaik tän päivän puolelle se kaikki venyikin. Ihailin sit kuuta. Soli valtava.

   Odotan että tulet opettamaan salmiakkikuorrutusta. Voidaan samalla heivata kaatsikalle noi tuolit. :)

   Kiitin kuitenkin onneani, ettei mulla ole niitä partsilaseja, kauhee homma olisi pitää ne puhtaina.

   Leppoisa on päivä tää.
   Samaa sinne. :)

   Poista
 2. Minäkin siivosin tänään. Eilen systerin perheessä. Vaihdoin siellä myös lakanat. Olivat tyytyväisiä. Minulla on parveke vielä siivoamatta. Odottaa vähän parempia kelejä ja lasken sen likaveden naapurin parvekkeelle :) Onneksi asun ylimmässä kerroksessa niin kukaan ei voi tehdä minulle samaa :) Ei minullakaan ole ollut koskaan parvekelaseja. Hyvin pärjää ilmankin. Onpahan vähemmän ikkunoita pestävänä :) Ikkunatkin pitäis muuten pestä Huh, ompas tekemistä.
  Mut ostin muuten samanlaiset tuolit kuin sulla on. Mut tein poikkeuksen tutusta ja turvallisesta musta-valko komposta ja ostin valkoisen tilalta keltaisen :) Kuvan perusteella ja mielenkiinnolla odotan kuhan saan ne systerin autotallista roudattua parvekkeelleni. Katotaan pitääkö sittenki vaihtaa valkoiseen. :) Laitan kuvia, kuhan saan ne parvekkeelle ja ostettua sen maton. Entisen heivasin roskiin eräässä muutossa. Pitää muutenki sisustaa. Laitan ehkä kukan tai kaksi. Mut ehkä!! Otan sit aurinkoa ja nautin olostani. (En edes tykkää ottaa aurinkoa, mut opettelen)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikkialla on siis siivottu. Hyi, älä ihmeessä laske tulevia likavesiäs naapurin parvekkeelle. Tiiä minkä saat sieltä kimppuusi. :D

   Ollaan kyl samiksia. Taas. Tiiätkö mitä? Arpoin mustakeltaisen, keltavalkoisen ja mustavalkoisen yhdistelmien parissa tovin jos toisen. A suositteli mustaa ja keltsua. Jostain kumman syystä kuitenkin partsillani tönöttää mustat ja valkoiset. Outoa. ;)

   Kuvia odotellessa. JA se on hyvä opetella nauttimaan auringon otostakin, nääs. Ota vaan kahvikupponen viereen, hyvä lehti ni et huomaakaan mitä teet.

   Mukavaa sunnuntaita!
   Toivottavasti teil ei sada lunta siel.

   Poista

Sana on vapaa. Tattista kommentistasi. :)