lauantai 30. marraskuuta 2013

Hyasinttitrioni
Ostin eilen itselleni ensimmäisen hyasinttini koskaan ja oikein heti triona. Olen pitänyt hyasintteja vähän niinku vanhempien ihmisten joulukukkana. Tiedätte sellaiset punakoriset asetelmat, joissa sammaleesta nousee punainen hyasintti, jonka vieressä jokin vihreä kuusta esittävä kasvi, sypressi(!?), joka on kenties spreijattu kultaisella, niin ja sen juurella punatulkku tai jokin koriste, kuten joulukello tai -pallo, jopa enkeli. Jep, ja kyllä, edelleenkin voin ostaa tollaisen asetelman mammalleni. Koska hän tykkää ja se sopii hälle. Oman näköistähän se olla pitää. Paitsi että, mammakin tykkää elää tätä päivää, ja on innostunut yksinkertaisista ja valkoisista asetelmista. Jeet sille! 

Joka tapauksessa ostin asetelman, eikä sille ole sopivaa kulhoa. Heitin sen sitten ylisuureen kompostipussiin. Tarttis jotain muuta keksiä. Jotta kastellessa hyasinttejani ei koko pussi liinan aluksineen kastuisi. Viherpeukaloton toivoo, että komeus kestää kolme viikkoa. Pliis hyasinttini, olkaa nätisti. 

Niin, ja tärkein meinasi unohtua. Kiitos te lukuisat bloggarit, joiden sipulikukkakuvista olen inspiroitunut. Luulenpa, että nämä kuvat saivat minut viimein hyasinttiostoksille. Eikookki kaunista. Koko blogi kaikessa tuoreudessaan / mustavalkoisuudessaan hivelee makunystyröitäni. Unohtamatta tee-se-itse meininkiä. Tsekatkaa toki. 

8 kommenttia:

 1. Hieno asetelma. Täältä Islannista ei oikein perinteisiä joulukukkia löydy, harmillista (sanoo kaikkien kukkien tappaja :D)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pirkka se osaa, sekä tehdä asetelmia, että kompostipusseja. :D
   Harmi. Mitähän postipoika sanoisi kukkalähetyksestä sinne jäämaahan?!
   Sama, olen minäkin erikoistunut kukkien kukoistuksen lakkauttamiseen.

   Poista
  2. Ois kustilla hauska polkea hyasintin tuoksussa ;)

   Poista
  3. Ois. Ja ihmetellä mitä ruskeaa (multaa) laatikon kulmasta ropisee. .D

   Poista
 2. Joulu <3. Kaikki asiat, muistamiset, tuoksut ja viimetipat. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sä sen sanoit, viimetipat. Ne niin kuuluu asiaan. :)

   Poista
 3. Kuule nyt olet erehtynyt! Ei sintit mitään mummokamaa ole. Mutta totta on tuo sun hauska kuvailusi siitä, miten niistä saa mummomaisia juttuja. Huh ihan puistattaa ne spreijatut kuuset ja enkelit samassa punakorissa. -ee

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin oonkin, mitään mummokamaa. Moderni pikemminkin! Mutta tuoksu, ei niin mainio.
   Tänään näin, kullatut kukat päivittäistavarakaupassa, pisti hymyilyttämään. :D

   Poista

Sana on vapaa. Tattista kommentistasi. :)