tiistai 19. marraskuuta 2013

Tiistain tortut
Aamukahvivieraani totesivat korrektisti kotini olevan "hiukan" viileä ja vetoisa. Tarkistivat lämpöpattereiden tilan ja suosittelivat niiden ilmausta. Itse vedin tässä vaiheessa sukat jalkaan. Olen karaistunut. Ja ilman flunssiakin tässä olellut ja elellyt. Että mikäs tässä. Talvea odotellessa. 

Uunista tulleet voitortut kera omppukanelihillon lämmittivät viluisia vatsoja. Sovelletut kauralesekeksit höystettynä mariannerouheella kirvoitti neljävuotiaan kysymään voisiko vielä ottaa toisen, taisi sokeri sekoittaa laskupään. Hyvälle siis maistui, vaikka ensimmäinen pellillinen otti ja paloi. Kuka nyt aamulla niin hereillä olisi, että muistaisi vahtia uunissa olevia lastuja. 

Radio sanoi, että sää on sateinen ja harmaa. Jännä, että se pitää sanoa. 

6 kommenttia:

 1. Mulla on tehny kauan iha törkeesti torttuja mieli. Pakko tehdä pikkujouluihin, kun sen jälkeen taas makealakko jatkuu..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi lakkoilija, et tiedä mitä menetät, kun et valmistaudu torttukauteen tortuilla. :D
   Ei mut, pitäiski miettiä pikkujoulupurtavat!?

   Poista
 2. Nam. Nuo kauralesekeksit kuulostaa hyvältä! Täytyy kokeilla jouluna, kun on tämä herkkulakko paussilla ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne oli parempia ja pitsisempiä mitä kaurahiutaleista tulee. Varsinkin, kun laitoin karamellia sekaan. Tietty. :) Sinäkin herkkulakkoilija, kunnioitan, itse en pysty.

   Poista
 3. Juu me virkut vieraina, vanhat kamut, maisteltiin suin ja silmin noita herkkuja. Kiitos! Eikös se jotenkin passaa meille, mulle ja K:lle, että tullaan aamuvarrain kopistelemaan porstuaan? Niin ei sulla sentään niin kylmää ollut kuin enne vanhaa siellä entisissä osoitteissamme, jossa meillä makkarin nurkassa tasan nollassa ja huoneen keskeltä mitattuna +13. Teillä ehkä kerrosta ylempänä aste pari lämpöisempää. Sillonhan piti olla pipo päässä kotona. Ei niin kodikasta, muistelen, se vilu. Sulla on selvästi jäänyt niistä ajoista kylmänsieto päälle.

  VastaaPoista
 4. Kiitos teille! Aamulla porstuassa kopistelijat eivät voi olla ketkään muutkaan kuin te, vanhat kamut. :)
  Voi olla, että kylmänsietokyky on tallessa, juurikin ajoilta entinen osoite på Uleåborg. Muistan, kuinka eräs nukkui pipo päässä juurikin siellä nollakulmassa. Huh. :)
  Mä veikkaan, että noi valtavat ikkunat valskaavat hyvänlaatuisesti. Varsinkin tuulen ulvoessa ja myrskyn raivotessa, jollasia kelejä on tälle syksylle riittänyt. Nyt on ihan hyvä, kun ei myrskyä.

  VastaaPoista

Sana on vapaa. Tattista kommentistasi. :)