tiistai 17. tammikuuta 2012

Ei mainoksia

Monikaan meistä ei pidä mainoksista, jotka tipahtavat postiluukusta alas. Näinä päivinä niitä on saanut koota pinoksi asti. Viedä kassitolkulla lehtikeräykseen. Oikeesti täällä korvessa ei tuu hirveen paljon mainoksia. Harmi. Musta ne on kivoja. Mun ovessa ei oo koskaan lukenut; ei mainoksia. Voiskin kirjoittaa oveen isoilla tikuilla, kiitos paljon mainoksia. Oispahan mullakin muutakin luettavaa ku pari hassua sisustuslehteä. Ja netti.
Tää oli siis esipuhe.

Ite asia on tällainen, huomioikaa  ettei tää ole ostettu mainos eikä varsinkaan pyydetty. Mut mainos kumminkin. Huonosti toteutettu, tarkoitus hyvä. Ehe. Ja ehe.

Ammoisena viime vuonna tutustuin ihanaan myyjään, joka myi mageita tuotteita. Hauskoja. Ei niin perinteisiä. Tai ainakin toteutustapa oli mainio. En ite ainakaan oo törmännyt saman näköisiin. Elikkä kyseessä oli pieni yritys nimeltänsä Muotokieli, joka myy kylttejä. Taapero- ja laukkukylttejä. Nettisivuillaan. Noi laukkukyltit on kyl upeita ja taaperokylttilöiset varmasti aika kätsyjä.

Joulukuussa olleilla Vanhan markkinoilla kyseinen myyjä myi muutakin mitä nettisivuilla ilmenee. Mahtavaa. Oli pyyhekylttiä sun muuta. Mä ihastuin ei mainoksia - kyltteihin. Musta ne olivat kuin koruja. Ja kuten esipuheessani jo mainitsin, oveeni en tulisi sellaista pistämään. Todellakaan. Jotenka. Hmmm. Uskaltauduin kysymään asiakaspalvelualttiilta ihanaiselta myyjältä josko niihin voisi saada reikää, jotta saisin ketjua väliin. Koruksi. Joo, aivan. Hän katsoi aavistuksen mua pitkään, mä hymyilin nätisti takaisin ja niin vaan hän oli valmis tekemään mulle yksilölliset korut. Jee. Het samana iltana aikoi työstää pajallaan reikulaiset. Ja Kusti toi armahat koruni perille, muutamassa päivässä, ennen  joulua.

Olivat kuulema miettineetkin josko tekisivät jonninlaisia koruja. Oi tehkää. Ne ois varmasti mainioita. Suosittuja. Ny mun tarttis jostain saada kledjua kaksinkappalein, ku ei aina viittis titimadamin pingviinikorusta tota lainailla. Misä myydään? Oi misä.










Kuvat eivät valitettavasti tee oikeutta näille tuotteille. Nää on luullakseni jotain muovimatskua, muutaman millin paksusta levyä. Mustavalkoisuus noissa viehättää. Kaiken muun lisäks. Tietty.

14 kommenttia:

  1. Ei mainoksia-koru on mieletön. ja sinu idis! Vähä niinku. NEROTIN!
    Maa ei tiataa mist ketjui - google. Etsy?



    Heti menen ja selitän heen ossaan että oon kans ei mainoksia KAULASSA-tyttö. Niih. Nerotin kerto!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mustakin se on huikee! Mut en mä kehtaa kunniaa ottaa siitä, ku mähän vaan pyysin siihen pienen reikulaisen.

      Ni minne menet. Ku tää pohjalainen ei ymmärrä. Ei oo nero! Sä oot.

      ...tai rinnassa, sä tiiät t-paidat misä kirkuu kaikenlaista tekstiä kaikenlaisella fontilla. Tää koru on niille! Tai ihan miten vaan. Kuitenkin mainio.

      Poista
    2. Menin ossaan (osoite, s-posti, email, näpynäpy) ja seelostin umpia & lambia. Ans kahtoo mit vastaa!
      Osakunnia kuuluu sulle, justiin päätin ;)

      ...mä tiiänneet "some stupid text"-genren, kirkuvat.
      Täät koru on täydellinen vs.
      Ihan justee.

      Poista
    3. Hehe, mä vähän arvelinkin, luulin vaan et meet jonnekki ostariin. Hehee. Huippu, toivottavasti saat! Meinasinki mainostaa että kantsii kysellä josko jäi joululta ylimäärästä varastoon. Ni sä menit ja kysyit. Oot nokkela!

      Tää kumartaa kunniasta! <3

      Poista
  2. Tuo 'lapsi hukassa' -juttu pitäs kyllä hankkia. Kadotin kerran teinin (se oli kyllä sillon pieni) pohojosen reissulla Zeppeliiniin. Hmmmn... jos oikeasti varmuuden varalta varustais pikkulikan tuollasella lätkällä.

    Mulla on muuten ollu tuolla lailla jyrsitty ovikyltti joskus. Exexexexex teki sellasella koneella juttuja jossain elektroniikkafirmassa vuonna nokia venttikymppi.

    VastaaPoista
  3. Hei, täältä saa ketjuja: http://www.deko.fi/myymalamarkkinointi-ripustus-kiinnitys/palloketjut.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei kiitti Ti. Miten sä löysit ku mä en ees ois tälle kledjulle nimeä keksinyt. Tuli mieleen hanan se tulppaketju tmv. Jee.

      Ja ai Zeppeliiniin, sinnekinkö voi kadota. Sinne minariin :) Mut hei, tiesitkö että se on laajentanut. Jos liikut viel siellä päin, sun taaperolla tarttee todellakin olla toi. ü Ja muutenkin. Mihin lie toi kyltti vaan kiinnitetään? Jos ei oo farkkui.

      No mut hei, tää ei siis sittenkään ollu mikään uus juttu. Arvasinkin. Tai sit sä ja ex ootta olleet niin aikaanne edellä. Eiks jee. Näitä ois itekki mukava tehä.

      Poista
    2. Tähän varmaan kannattais vastata, että kun mää tiesin mitä se ketju on, mutta totuus on pelkkää päättelyä: pallo+ketju=palloketju -ja eiku guuglettamaan. :D

      No siis voi kadota (melkein oon jo tilaamassa tunnistuslaattaa): Olin jossain vaatekaupassa reilu parivuotiaan teinin kans ja oikeasti käänsin selkäni sekunniksi, kun vilkasin peiliin -katoin itteäni vasten jotain vaatetta- ja samalla pikkujätkä oli kadonnut kuin tuhka tuuleen. Vitsi, että hain sitä paniikissa ympäri liiketta ja kauppakeskusta kysellen kaikilta. Lopulta löysin pojan sellasen kolikoilla toimivan lasten keinuhässäkän luota ja lapsi mut nähtyään kommentoi tyynesti: 'Äiti paa markka'

      Mitä jos kaikkiin vaatteisiin tekis erikseen sellasen kiinnityspaikan, jossa on lenksu? :D (joo, tosi hyvä idea) Kengän sisälle? (kukaan ei ikinä löydä sitä) Ei kai auta muuta kuin pukea lapsi aina farkkuihin.

      -Niin, mää oon aina ollut aikaani edellä (not) :D

      ps. korkkeja on jo jotain nelisenkymmentä

      Poista
    3. Oot viisas.

      Lapset ovat ehtiväisiä. Hui. Ja sit polleena, eikä yhtään hädissään vaik muut melkein soittanu jo jepareille. Ne on sellasia. Ihania.

      Tehdään kansalaisaloite jotta kaikis vaatteis tulee olla jonnin sortin lenksuttimet. Tai ruvetaan ite tekemään ees omavalmisteisiin. Me ammattilaiset, jee.

      Vau, niitähän on jo paljo. Joko oot miettiny vastalahjaa? Mulla ei oo viel leikannu.

      Poista
  4. Emmää mitään vastalahjaa tarvitte, annat hyvän kiertää sitten taas eteenpäin -tavalla tai toisella :)

    VastaaPoista
  5. Voi, olipa vallan ihana ylläri löytää tänne! Ja korustahan tuli vallan mainio! Linkkasin myös linkin tekstistäsi tuonne www.facebook.com/muotokieli. Kiitos, kumarrus ja kaikkea kivaa! :) Kati/Muotokieli

    VastaaPoista
  6. Hei vautsi Muotokielen Kati, ku löysit tänne. :)
    Mä oon niin onnellinen noist koruist! Ja joku tais tän mun "mainostuksen" ansiosta tilata sulta samanlaista tmv. Ilmeisesti tilaus onnistui. Hyvä, hyvä. Oot asiakaspalvelija syrämmellä. Taidanpa liittyä tykkäyslistallesi, jotta kuulen uusimmat uutisesi. Kivaa!

    Kiitos samoin sulle ja yrityksellesi menestystä. :)

    VastaaPoista
  7. Vastaukset
    1. Mageita kyllä. Ja kaikil ei oo näitä. Ainakaan vielä. :)

      Poista

Sana on vapaa. Tattista kommentistasi. :)