maanantai 6. toukokuuta 2013

Ylermi

Tämä viherpeukaloton on hankkinut pahaa aavistamattomia kaunokaisia sekä ulos että sisälle. Sisäkukat ovat jo kestäneet parisen viikkoa. Tyytyväinen. Ulkokukat ovat olleet pari päivää hoidossani ja ne elävät. Taidan vain liikakastella ne. Tänään jo meinasin soittaa tarhurille kastelenko vai enkö ne joka päivä. No, enpä kehdannut. Koitan oppia yrityksen ja erehdyksen kautta. Ainahan niitä uusia saa. 

Tämä hortensia (muistaakseni) odottaa sisällä pääsyä parvekkeelle, joka on talven jäljiltä siivoamatta. Kunhan minä, kukkien huoltaja, saisin sen kuurattua ja ikkunat pestyä. Saisi maton levitettyä lattialle ja tyynyt nostettua lepoisille tuoleille. Kukka nätisti tuolien väliin ja avot. Sit vaan aurinkoa ja virkkuukoukun suhinaa. Vaikkapa. 

Sellaista reippautta odotellessa. 


Mukavaa Ylerminpäivää lukijat. 
Teitähän on vallan ropissut tänne. 
Tervetuloa Maija Mehiläisen maailmaan. 
Ja te vanhat, kiva, 
että ootte vielä surinapörinässä matkassa. 
Olette ihania. 
Kyllä. 
Vaikkakin kovin ujonpuoleisia. 
Vinkkivinkki. 


5 kommenttia:

 1. Vinkistä vaari, vai miten se meni ;)

  Kaunis hortensia! Sellaisia meillekin, kunhan on piha edes jollain tapaa vastaanottavaisessa kunnossa. Mä en uskalla ottaa riskiä, että edes hetken sisällä pitäisin - sisäkasvien kohdalla ei munkaan peukalo viherrä edes aavistuksen vertaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tunnustin lukevani vielä omassanakin :)

   Poista
  2. Juurikin näin. ;)

   Mä haravoitsin tänään ja nostin sun vinkistä het hortensian ulkoportaille. Ehä mä sellasta ois tajunnu muuten. Eiks ne kestä lämpötilan vaihtelua, vai? Partsi on vielä siivoamatta, plääh.

   Voi sinnuu. Kiitos siitä. :) Koppi otettu.

   Poista
 2. Mekö ujoja! Ehei sitten tippaakaan. Tästähän puhuimme viimeksi...olin ymmärtänyt väärin.
  Erään tarhurin vaimona lupaan, että tarhuri vastaa mielellään kaikkiin pulmallisiin kysymyksiisi. Tarhurin vaimona voin kertoa kuitenkin sen, että näppituntumalla tiedät, pitääkö kastella vaiko ei. - Voi sua Maija Mehiläinen! Kyllä se peukalo vielä alkaa vihertää sullakin, ja pian koko käsi. -ee

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näppituntumalla mennään ja vihertävää peukaloa ellei jopa kämmentä odotellessa pörräilen kukkieni ympärillä ja surisen tyytyväisenä. ;)

   Poista

Sana on vapaa. Tattista kommentistasi. :)