tiistai 13. maaliskuuta 2012

Maalibudjettia

Mitä saa sadalla eurolla. Saako maalit, pakkelit, sudit ja telat kolmen huoneen seiniin ja viel keittiönkaappeihinkin? Mulla on pikkanen kutina, että remonttibudjetti ei riitä. Oonko oikeassa?

Vuokranantaja kiltisti ite tarjos, joo toki voit ite maalata keittiönkaapit ja seinät, lähetän sulle remonttilupakirjan. No se tuli. Enintään sata ekeä. Hurjaa. Mistä saa maalia niin halpaan hintaan. Ei siinä muuten niin mitään, mutta ku lupasivat niin avokätisesti. Muuten ei harmittais näin paljon.

Muutenkin ovelasti käyttäytyivät. Het kättelyssä lupasivat remonttirahaa, sit ku kävin asunnon kattomas isännöitsijän kera soitin asunnon vuokraajalle, että otan kuhan maalia ensin vedellään seinille ja oville. Toki toki, kuhan ensin maksat takuut ja saat avaimet. Okei. Molemmat hoidin nopeesti alta pois. Mut sit sainkin monen päivän ajan odotella linjoille pääsemistä tän kyseisen lupaajan kanssa. Mul oli nääs päivävuoroviikko. No muutto tuli, kamat raahattiin sisään. Ja kappas, rupes tuntuu varmasti just siltä mitä lupailija oli ehkä toivonutkin, no kait nää seinät menee ja varsinkin keittiön kaapin ovet. Ei kait sitä viitti ruveta maalaa. Ku kamatkin sisällä. Kyllähän näihin tottuu. Silmä tottuu kaikkeen. 


Makkarin työpöytäseinästä lähteköön sininen boordi. Mustaa maalia tilalle.


Makkarin katossa iiiihanat tähdet. En oo kokeillut irtooko. Toivon niin.


Keittiön kaapit ovat vaaleankeltaiset. Liian hempeät. Valkoista.


Keittiön boordi kyl mätsää kaappien väriin. Mut saa luvan irrota.
Tilalle valkoista maalia.


Ompeluhuoneen yökerhon punainen seinä. Karmea.


Se vielä että kun näitä olisi yksi seinä, mutta kaks. Auts.
Menee monta maalikerrosta , jotta ton saa peittoon.


Että nyt vois lähtä kuluttaa sitä sataa ekeä. Tiiä vaikka riittäiskin. Eihän mul hirveesti hajua maalien hinnoista. Paitsi kalustemaalit ovat ainakin kalliita. Hiljattain remppasin olkkarin raitaset nojatuolit. Maalasin niiden pikkuset käsinojat. Kymppejä meni. Että suhteuttaappa se seiniin. Ans kattoo.


10 kommenttia:

 1. Totatota!
  Ymmärrän mää sinu herkkyyde nuil värreil & ainaaki voiluojatsiisusYÄK boordeille ja niille helvetin tähdille (A U T S, H Y R), mutta hunaja heiii.... Ekkai säät tuolla ainasestii asus?
  Suitsukkelaa revit boordit ja ne tuikut katosta, ISO tölkki valkooosta maalii jolla ainakii jotkii saa lätkittyy peittoonpiiloon (tai pistät räjäyttään sen tossa kabaree-huanees, heheeee), mutta mä jättäsin köökin kaapit. Ne on jo niin överit et ihan kaverit ;D
  (ja niis aika duuniki, tarttis melkii vaihtaa)
  Valkonen tiiliseinä! Komia yllär. Samoin lattee.

  Tiiän että SATKU rempparahaa on huono joke. JEP.
  Mut herraduudeljee, kotisi on jees jos vaikka vs meitsin ekaan luukkuun jos ei ollus edes jääkaappii, saati mitään ehjää. Tai suihkua, heheee...
  Ja kun sinun pää. Siellä on mun kuuloman mukaan parheimmat remppavärkit - mun upee mielkuvitus kultunen ♥
  ja omat staffit! Kuppikaarti esiin vihdoinkiiiiii

  Ikävä ollus teitsin mieltä!

  VastaaPoista
 2. "mun upee mielikuvitus..."
  :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
  Auts. Huah. Melki tipuin lattialta lattialle. Huuh.

  SUN UPEE MIELIKUVITUS KULTUNEN x TRILJOONAS

  Anteeksi toi. AAAW. meen todistaa etten oo Robot :D

  VastaaPoista
 3. Voi Sua Sua. Mukava muutes kuulla susta. On ollut ikävä! Ja musta on mukava olla taas täällä, blogimuailmas. Ja kotona.

  Sä sen sanoit. En mä jaksakkaan keittiön kaapin ovei maalata, luit sen varmaan rivien välistä. Just niin teen, että boordit veks ja valkosta maalia tilalle. Paitsi yks seinä tulee olemaan niin musta - niin musta. Että seuraava asukki saa seuraavaks ihmetellä että hyi, kuka nyt makkarin seinän mustaks on vetänyt. Makuja on monia!

  Ja joo, en tuu ikuisesti täs asumaan. Uskoisin niin. Vai rupeisko tarjousta tekemään. Sais uuden keittiönkin. Ehkä mä oon tottunut parempaan tasoon ja viel kuta kuinkin halvemmalla. Pohjoisessa kaik oli toisin. ;) Oli valkosia keittiön kaappejaki. Ja ettei pyyhkiessä maali rapissut. Mut tääl ei oo sokeritoukkia. Jiiiiiihaa. Eka kämpässäni (16-v.) niitä oli ja toisiks viimesimmässä. Kaikesta voi olla onnellinen.

  Ja valkonen tiiliseinä on jees. Sitä on makkarissakin. Komeasti sopii musta seinä vastapääksi sitä. Vai ei. Hurjan tyylikäs työpöytäkin odottaa esille pääsyä. Ja julisteet ja kortit. Kaik.

  Nii, kuppikaartini on komea. En turhaan lesota sitä. ;) Ainakin ite diggaan. Mut ne tarttis arvoisensa hyllyn. Hukkuu vähän tonne keltasiin kaappeihin ja sinisiin hyllypapruihin (ei ollut muuta vaihtoehtoa). Stringit ois kova sana! Joulukuussa viel sanoin niist hyllyist etten ottaisi. Nyt ne sopis tänne ku nenä päähän. Muuttuvainen on mieli.

  Ja mielikuvitus. Joku tykkäis et täsä ei oo mitään mielikuvitusta. Mustaa. Valkoista. Mut mulle hyvää. Ja silmille hivelevää.
  Ohan sun mielikuvitus vertaansa vailla! :D Todellakin. Ja sun sanat. Toivottavasti et sinä kaukana robottiudesta tippunut tippunut lattialle. Tulis peppu kipeeks.

  VastaaPoista
 4. MUSTA! Jesjes!
  Tuloo komia. Siiis tottakaj tuloo, oonha määki vetämäs maggarin tummanruskeen mustaks ;) Love your taste!
  Ja mitä siit mit jok muu ehkä joksus tulee sanoo? Ei mitn! Hymyillää vaan! Ja ehkä teitsi pistää tarjousta, kun ei ole sokrutoukkiakaan!
  Stringit tos jees! *Mullon kans tos nuit kaks pagetis, kun rouva on ollus pää hatturas, vielkii ja ei osssaa päättää mihee. Ja alotetaanko se remppa nyte vai ei ja Viivin huane vai kööki ekaaaaa.... vai meniskö saatana tirsaaa, hmmm....*

  Ääyh. Siis. Paas ruuvaten pari köökin ovee irti ja sullon avot ; )

  mää tipuin 10 senttii. tyyny persuksis, saanu sit tuoliiKAA aikaseks. Eiku hetkoneee....... se tulee tänää! JESHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH
  *ai lave 13. päevää, ai lave 13. päevää...*

  Sun MIELARI on paras! Siel ei oo mainoksii, Pure!

  Mä jatkan tät hulaa *ai lave 13. päivää... tittiidiiiiii* PUS!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Komiaa saa odottaa. Ostin jo boordinpoistovälineet. Huomen jo ahkerois irti sen. Pääsis joskus sutimaankin. Se seinä on ykkösenä tekemisissäni.

   Voi Stringi sua! Sä ehit kaiken ennen mua. Mä harkihen sun ehottamaas ovien poistoo. Kiitti vaan loistoidiksestä. Halpaa ja helppoa.

   Siis mitä. Tullooks sulle SE tuoli. Voi, sä jo varmaan istut sillä. Vähä hienoo. Mä en oo viel ees tilannut sitä. Keinua.

   Ja mun kymmenes päivä oli ja meni, kahettaviittä odotellessa. Pian se on. Mä pidän niistä molemmista. :D

   Poista
 5. ...joka ilta kun lamput sammuu... Huoah.

  VastaaPoista
 6. Pakko kommentoida sun seiniä :) Ehottomasti musta seinä makkariin. Parasta mitä tiedän. Itte meinasin maalata eteisen seinän mustaks, mutta en ehkä jaksa :)Mun tulevassa työhuoneessa on yks musta seinä ja valkoinen työtaso... Haaveilen...
  Jätä työhuoneeseen yks pun. tehoste seinä?! Vai onko yli paha sävy, kuvassa ei niin paha...
  Keittiönkaapit antaa energiaa :) Aikas kova homma olisi maalata ja saada tasainen pinta. Ehkä yläkaapit jaksais maalata, mutta entä ne kaikki laatikot. Huhhuh!!Boordi suoraan sanottuna karmee :) Ymmärrän, jos haluat päästä siitä eroon.
  Tähdet menneen talven lumia, joten tsemppiä irrottamiseen.
  Lattia kiva... Tykkään. Mulla muovimatto. :(
  Milloin tuut pohjoiseen?!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi Annamanna. Tuu tänne maalaan. Mitä ihmettä sä teet siellä pohjoisessa - muuta ko sisustat kämppääsi. ;) Millon saan nähdä kuveja sieltä? Tuun kesällä, jaksathan odottaa?! Ikävä sua. <3

   Ja joo, kaapinovista ei vois saadakkaan tasaista ku niis on jo niin monta maalikerrosta ja tooooosi taitavia maalareita ollu. ü Ihan ku itekkään osaisin maalata. Jee, pääsin eilen boordeista eroon. Paklasin seinät. En tiiä milloin annan sudin lentää.

   Sun tarttis nähä livenä työhuoneen seinät. Ihan ylikarmea väri. Ei voi jättää. Muistatko kirkkokadun huoneen. Mä en muista väriä mikä siel oli. Mut tuol tulee ihan samanlainen fiilis. Eli ei kovin luova.

   Hei mikä se ylläri oli? Se, joka ootti sua siellä. Vai oottiko.

   Poista
  2. Voi kuule, kämppä on vielä ihan raakile. Hyvä, että verhot saatu ikkunaan ja matot lattialle. Vielä olisi muutama laatikko purettavana, mutta ehkä kaikista inhottavimmat laatikot, kun on täynnä papereita, siis laskuja yms.. :(
   Just ja just jaksan odottaa kesään asti ;)
   Toivottavasti saan sitten kämpänkin kuntoon.. Hmm. vai pitäis sulle kuvia laittaa tulemaan... Täällä on myös Jullen kamoja, joten kuhan ne lähtee veks niin katotaan sit uudestaan :)
   Mä olen ollut niin joka päivä menossa, tai vieraita täällä, joten en ole tainut olla vielä yhtään päivää yksin kämpil tai etten olisi itse johonkin menossa. Jospa tänään tulisi ensimmäinen sellainen, että saan loput laatikot purettua ja sen päälle saunottua. En viittinyt lähtä salille rehkimään, ku meinaa olla nenä ihan tukossa.
   Käsitöitä en ole ehtinyt vielä tekemään, esille kyllä otettu.
   Olisi kyllä kiva tulla maalailemaan sun seiniä, mutta asut vähän turhan kaukana :) Se on niin rentouttavaa puuhaa, joten varaa siihen koko lauantaipäivä.
   Ehkä mä uskon, että työhuoneen väri on karmea :) Kirkkokadun työhuoneen seinä taisi olla tapetilla, ehkä joku "mummo" tapetti boordin kera. Tai jotain yhtä karseeta... Hämärä mielikuva... Maalaa siis äkkiä, jottei luovuus säihkädä karmeeta seinää ja juokse karkuun....
   Jaksamista ja terkkuja! Hali.

   Poista

Sana on vapaa. Tattista kommentistasi. :)