torstai 6. joulukuuta 2012

6. Yksi kaikkien ja


Suomen Sotaveteraaniliitto ry on Suomen sotiin 1939–1945 osallistuneita miehiä ja naisia yhdistävä valtakunnallinen järjestö. Liitto valvoo ja parantaa sotiemme veteraanien yhteiskunnallisia etuja. 

Sotaveteraanit ovat kunniakansalaisiamme. He ovat puolustaneet maamme itsenäisyyttä ja vapautta. Sotaveteraanit, heidän puolisonsa ja leskensä haluavat elää mahdollisimman pitkään kotonaan. Sotaveteraanijärjestön tehtävänä on edistää toimia, joilla veteraanien itsenäistä kotona selviytymistä parannetaan. Kuva: sotaveteraaniliitto.fi/
sites/default/files/sotvetmerkki.jpg


Liittyä voi sotaveteraaniliiton tai -yhdistyksen kannattajajäseneksi. Ja muistetaanhan ainakin lipaskeräykset, joita aina joskus jossain on. 

***

Sotiemme Vetenaarit kampanjoivat parhaillaan mediassa mottimerkeillä. Kurkkaa mitä Kuningas Litmasella on asiaa. Tästä pääsee lahjoittamaan Sotiemme Veteraaneille. 


Kuva: veteraanit.fi/content/mottimerkki


En tunne enää yhtään elossa olevaa veteraania. Kotitalomme läheisyydessä (n.100m) oli ja on vieläkin veteraanitalot. Saimme pyörällä käydä kääntymässä veteraanitaloilla asti. Soli siistiä. Pienestä pyöräilevästä nappulasta. Lieneeköhän sielläkään enää ainuttakaan veteraania. Mä koskaan sinä pyöräilevänä nappulana tajunnut, miks ne on veteraanitalot. Musta se vaan kuulosti jännältä. Veteraani. Vieläkin se kuulostaa kaikessa komeudessaan hassulta. Kirjoitettunakin. Veteraanit. Joka tapauksessa. Kiitos.  

Veteraani-sana tulee latinankielisestä sanasta vetus, joka tarkoittaa vanhaa. 


2 kommenttia:

 1. Ihanaa, että kirjoitat tällasista asioista.
  Itse olen laiska nostamaan esille näinkin tärkeitä asoioita. :/

  Meillä on vielä pappa elossa sekä tunnen muitakin sodassa olleita miehiä, että naisia. Liian harvoin tulee pysähdyttyä asian tiimoilta.
  Pappa on alkanut vasta viime aikoina kertomaan omia sota kokemuksia ja etenkin T:lle kertonut paljon.

  Huomenna menen käymään koti puolessa, joten samalla pitää piipahtaa katsomassa vanhuksia.
  Vaikkakin on pikainen reissu, kun lauantaina jo takaisin firman pikkujouluihin.

  VastaaPoista
 2. Maya kiitos. Arjessa tulee asioita otettua itsestään selvinä. Mun isäni elää vielä -97v-veteraani. Täytyypä taas arkena muistaa ja jäädä kuuntelemaan!
  "kummitus"

  VastaaPoista

Sana on vapaa. Tattista kommentistasi. :)