lauantai 12. huhtikuuta 2014

Valitusvirsi

Tästä minä olen murissut. Valittanut. Taistellut. Luovuttanut. Valitusvirreillyt. Jajaja. Huomaat varmaan kuvista välittyvän eron. Vissi ero. Kuvia en ole muokannut lainkaan, olen vain vienyt ne netin kautta bloggeriin. Kökkökuvat guuglenihanuus muokkasi automaattisesti ja lupaa kysymättä yllä oleviksi hirmuiksi. 

On ollut täysin tuurista kiinni, tekeekö tämä kyseinen ohjelma kuville mitään vai paljonko kökköyttää, huoah. Erityisesti tummasävyiset pinnat, kuten musta seinä ja sohva on ollut geen hampaiden raossa. Usein. Se, joka minut tuntee, voi vaan nauraa partaansa, kuinka meikäläisellä on savu noussut tummana päästä. Inhoan koneita ja ohjelmia, kun ne eivät ole yhteistyökykyisiä. Moni on koittanut minua neuvoa, kiitosta vaan moneen suuntaan. Olen parhaani mukaan ottanut neuvoista opiksi. Laittanut kuvat ensin nettiin. Poistanut ruksirakseja. Ja sitätätätuota. Tuloksetta. Jotkut taas ovat kehdanneet todeta todenneet, ettei valo vaan riitä kuvaamiseen talviaikaa elettyämme. Riittääpäs. Esimerkkikuvatkin olen ottanut marraskuun auringonpaisteessa, juu, silloin paistoi. 

On siis ollut aihetta valittaa. Valivali. Toivottavasti virsi tästedes vaihtuu iloisemmaksi. Ja musta on mustaa. Kuvissakin. Ja kiusaajaguugle jättää kuvani rauhaan. Pliis. Onnistuin nimittäin asetuksista tietyt tärkeät rastit poistamaan auliisti auttavan atk-tukihenkilöni puhelinopastuksen voimalla. Ai että. Kyllä päivä paistaa risukasaankin. Ainakin tänään. 

Ei sillä, että osaisin käyttää järkkäriänikään. Puhumattakaan kuvakäsittelystä, jota ei ole. Mutta yksi asia kerrallaan. Tiiä vaikka tästä hyvä tulisi. 

Valivali-tonta lauantaiehtoota.

6 kommenttia:

 1. Mie olen ihan tunari näiden kanssa ja inhoan kanssa kaikkea ylimääräistä säätämistä. Mulla itsellä vaaleat kuvat meni harmaaksi, mut asiaa hieman helpotti että siirsin kuvat bloggeriin .png tiedostoina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla, että joku on yhtä pihalla ku mäkin näistä säätämisjutuista. ;)
   Mulla ei oo sellaista ohjelmaa, että olisin voinut muuttaa kuvat png.tiedostoiksi. Sitäkin mulle ehdotettiin. Joten päädyin viemään kuvat netin kautta bloggeriin, joka hetken toimikin. Mutta sitten taas guugle tuli väliin sörkkimään kuvia. Nyt kokeillaan hetki tätä tsydeemiä ja jos vielä kuvat rupee muuttumaan automaattisesti johki suuntaan, sanon morot koko touhulle.

   Poista
 2. Niiiiiin ärsyttävää! Mustakin tuntuu etten saa enää yhtään hyvää kuvaa blogiin. Kaikille "tapahtuu" jotain....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin sairaan ärsyttävää. Mun mielestä Gee hallitsee vallan liikaa kaikkea. Ajatella, että mun piti mennä google+ asetuksiin ruksiraksit poistamaan ja en edes ollut liittynyt sen jäseneksi. Nyt olen. Ja vieläkin kiehun. On se niin väärin, että joku jossain mössää meidän kuviamme.
   Sympatiat sullekin.

   Poista
 3. No hei, mahtia että tuo nyt ainakin auttoi. Mulla on ollu valkoisten ja "hempeiden" värien kanssa vähän hampaankiristelyä tässä viime aikoina, ja nuo guugle asetukset on jo hoidettu.. pöh. ja möh.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä Piiaseni! Ja älä sano, että vaikka noi asetukset on kunnossa, niin senkin jälkeen voi tulla probleemia. Voi mur. Ne on keksinyt jotain uutta taas, nääs.

   Poista

Sana on vapaa. Tattista kommentistasi. :)