tiistai 4. lokakuuta 2011

Joulupukki vieraili

Maanantait ovat yleensä ankeita.
Tänään ei ollut.
Rakkaita vieraita kylässä.
Toivat tuliaisia. Monenlaisia.
Muisteltiin kesän juhlia. Kakuteltiin.
Tää on niin harhaa, että täällä talossa olis usein kakkua. Ei ole. Arkena syödään kahvin kera Vaasan ruispaloja. Mitä kuivemmaks se on kerenny, sitä paremmalta maistuu. Tai no, joskus se ei maistu. Ei kahvikaan. Mä oon niin periny meijän mammalta sellasen tavan, että kahvikuppia ei juoda tyhjäks. Aina sinne ny sellaset puoltoista senttiä pitää jättää. Vaik olis ottanu lisää. Tapa mikä tapa.

Mutta ne tuliaiset.
Tai yksi niistä.
Tiesin kyllä odottaa. Googlettanutkin jo olin aiheesta.
Oli kuin joulupukki olisi käynyt. Antaja kyllä totesikin, että et sitten jouluna saa kuin kortin. Kuinka valitettavaa. Koitan kestää.
Mä sain söpön pienet kangaspuut. Pöytäpuut. Ei, ne eivät ole lasten. Oon innoissani.
Ei nuilla mitään monimutkaisia sidosrakenteita tehdä. Mutta kokeiluja kuiteski. Väri- ja materiaali sellaisia. Voi nuilla poppanoitaki tehdä. Inhoon kyllä jo sanaa poppana, ku siitä tulee tietty mielikuva. Tiiätte mummojen markkinoilla myymät poppanat. Mut ehä mä sellasia tekiskää. Vaa moterneja.
Tahtoo jo loimi- ja kudemateriaaliostoksille.


Koko komeus.


Niin herttasen pieni veivi.


Loimitukin veivikään ei koolla pilattu.


Ehjä ja suora pirta völjyssä.


Teräspingotin, joka on tehnyt jälkiä rintapuuhun. Kaunista.


Niidetkin paikoillaan. Onneks on omia, joita lisään.


Kyllä nyt ryijyn teko helpottuu.
Hiljattain ostin ryijyvärkit. Paperinarua ja paperilankaa. Tohkeissani aloitin ja luulin saavani parissa illassa valmiiksi. Ideakin oli jo valmiina. Laittaisin ronskisti maalatulle laudan pätkälle valmiin ryijyn kii. Ois hieno. Valmista ei tullut. Ei nopeasti, eikä hitaasti. Hirmu työlästä. Pohjaverkko on niin kankea ja kova, auts. Paperikaan ei niin kiltisti taivu, että olis ilo tehdä. Kyllä se varmaan ennen joulua valmistuu. Kuiteski. Seuraavat kapeat ryijyt teen kyllä puilla. Se on selvää.
Tänään opin paljon. Yhden mainitsemisen arvoisen kerron teillekin. Lähiomaisen puhelinnumeron löytyminen kännykästä on ensiarvoisen tärkeää hätätilanteessa. Hoitoalan ammattilaiset ja muut asiaan vihkiytyneet tietävät etsiä kännykästä lähiomaisen nimen ICE-lyhenteellä. Kansainvälisesti käytössä. In case of emergency. ICE-lyhenteen etsiminen pitkästä nimilistasta helpottaa etsijää. On hyvä olla enemmän kuin yksi lähiomainen merkattuna. Merkata voit esimerkiks näin: ICE mies, ICE2 äiti, ICE3 Matti Meikäläinen. Henkilöiden tulisi olla sellaisia, jotka tietävät ja osaavat kertoa sinusta, mm. allergioistasi ja käyttämistäsi lääkkeistä.
Ottakaapa käyttöön. Minäkin jo otin.
Taas kello liian paljon. Nukkuakin pitäis. Sammutan kynttilän. Hyvää yötä.

7 kommenttia:

 1. Onpa hieno lahja!

  Mulla on ollut yksi ICE jo monta vuotta puhelimessa. Olenkin miettinyt, pitäisikö niitä laittaa useampi. Oihan se tietysti ihan hyvä.

  VastaaPoista
 2. Siis olishan:D Hitsi kun tuntuu, että tarvittais niitä laseja. Mutta ne on töissä ja olen lapsen kanssa kotona. Tilasin uudet lasit ja ne on sitten niin hienot, ettei nitä jätetä töihin pöydälle lojumaan, vaan niitä kannetaan aina mukana.

  VastaaPoista
 3. Hyvä. Sä oot niin edistynyt. Mä en ollu kuullukkaan tosta, olin vaan miettiny että miten ihmeessä nimilistasta vois löytää jonku lähiomaisen nimen, koska ne on siellä miten sattuu - lemppareilla.

  Vautsi, tahtoo sit nähä ne sun lasit, jotka eivät unohdu minnekkään, edes töihin. Oon ihan pikkiriikkisen kade tilatuista laseistasi. Mä en tarvi näköni vuoksi laseja, mut haluaisin sellaset muotoilijan prillit. juu know. Sellaset imagolasit. Naurettavaa, tiedän :D

  VastaaPoista
 4. Joo, just sellaiset mää tilasin:D Määkin olen muotoilija:)

  VastaaPoista
 5. Niin siis on mulla niissä ihan vähän vahvuutta:D Mutta siis muotoilijalasit nääs:D

  VastaaPoista
 6. Wow, Kiki. Me ollaan niin samiksii (muotoilijoita), paitsi mulla ei oo viel ees tilauksessa ne lasit. Mä etin kirpparilta, vaik ilman linssei ;)

  VastaaPoista

Sana on vapaa. Tattista kommentistasi. :)