torstai 5. joulukuuta 2013

Yökyöpeli


Joulukuun neljäs. Eiku viides. 

Postipoika kaikista lakkoiluistaan huolimatta on kiikuttanut pakettia jos toista. Joulukuun kunniaksi. Kuvissa tönöttää komein adventtikalenteri ehkä ikinä. 
"19st on Lahden Muotoiluinsituutissa vuonna 2011 opiskelunsa aloittaneiden graafikoiden kollektiivi, jonka nimen alla ryhmä julkaisee projektejaan."
Ja tämä on yksi niistä. Niin kaunis, ettei luukkuja raaskisi avata. Yhteistyöllä on voimaa. Ja taitoa. Kyllä suomalaiset osaavat. 

Samaisen instituutin kasvatti, tuleva graafikko Sanni Kariniemi on laserleikannut vaneriset pannunaluset niin mun maun mukaisesti, ettäjotta kyllähän tahdoin nekin samaan tilaukseen kalenterin kera. Voi himmeli, kyllä kelpaa joulua odotella. Mitäs tykkäätte.  Minulla vanerirakkaus ei ota hillitäkseen. 

Yritin tässä kääntää yövuoropäätäni aamuvuoron ihanuuteen leipomalla taatelimaista kakkua ja täyttämällä toista, njam, mansikalla ja kermalla. Kaksi viimeksi mainittua vaikuttavat suhteellisen onnistuneilta, ensimmäisestä en olisi kovinkaan varma. Herätys vajaan neljän tunnin päästä. Tuntuu ihan aatonaatolta. Tuoksu hurmaava. 

Sintit ovat tallella. Elossakin. 

Jouluradio ei ole mistään kotoisin. 

6 kommenttia:

 1. Onpa kauniita juttuja! Ja voin aistia tunnelman, kakkujen ja kukkien tuoksun!

  Hyvää aamuvuoroa Mayanen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin onkin. Kiva, jos tunnelma välittyy sinne ruudun toiselle puolellekin.

   Kiitosta, soli hyvä, ihan vähän vain väsytti. :)

   Poista
 2. Hei, minäkin haluan tuollaisen kalenterin! Hieno!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on mahdollista, luulisin. Ja toivottavasti.
   Kyseleppä Sannilta, toimitus oli nopeaa ja ystävällistä. :)

   Poista
 3. Hih, ompas jännä nähdä omat jutut sun kotona :-) Hyvään kotiin kyllä pääsivätkin. Ja Ane, jos kalenteri kiinnostaa, niin niitä voidaan edelleen toimittaa! Heitä postia.

  VastaaPoista

Sana on vapaa. Tattista kommentistasi. :)